Duurzame grenen tuinbanken

 

Grenen tuinbanken blijven populair. Het hout heeft namelijk prettige eigenschappen waardoor veel mensen kiezen voor grenen tuinbanken. Zo heeft grenen een luxe uitstraling, is het weerbestendig en veelzijdig en stukken duurzamer dan plastic tuinmeubilair. Wij hebben 4 redenen voor jou op een rijtje gezet om je ervan te overtuigen dat jij een grenen tuinbank wilt hebben!

 

Project Paleis Soestdijk by Rockwood®

 

Grenen is makkelijk te combineren

 

Grenen tuinbanken zijn zeer veelzijdig en daardoor makkelijk te combineren met andere materialen. Doordat hout een natuurlijk product is heeft het een warme uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een witte grenen tuinbank die je vervolgens combineert met andere natuurlijke materialen als je een landelijke uitstraling wilt creëren in de tuin.

Heb jij binnen een industrieel interieur en wil je dit doortrekken naar de tuin? Dan kun je jouw grenen tuinbank mooi combineren met items van aluminium of rvs, zoals een grote houten eettafel met een onderstel van rvs. Met grenen ben je dus niet gebonden aan een specifieke smaak of stijl maar kun je alle kanten op.

 

 

Grenen is weerbestendig

 

Door je grenen tuinbank te impregneren is de houtsoort bestand tegen weer en wind. Met een impregneermiddel bescherm je het hout tegen schimmels, insecten en regen. Als het echt vochtig is kun je de tuinbanken naar binnen halen of afdekken met een beschermende doek om de levensduur te verlengen. Bij alleen impregnatie gaat grenenhout na verloop van tijd vergrijzen. Dit kun je voorkomen door het geïmpregneerde hout te beitsen met een transparante beits.

 

 

 

Grenen tuinbanken zijn duurzaam

 

Een andere belangrijke reden om voor massief grenen tuinbanken te kiezen is voor de duurzaamheid. Tuinbanken worden vaak gemaakt van grenen of vurenhout afkomstig uit Midden-Europa. Dit hout is doorgaans voorzien van een FSC of PEFC keurmerk. Daarnaast kan het hout maar liefst 15 tot 25 jaar meegaan doordat het sterk en weersbestendig is. Je koopt de meubels dus echt voor langere tijd.

Dankzij de veelzijdigheid van het materiaal kun je het uiterlijk van jouw terras nog steeds om de zoveel tijd aanpassen door de grenen tuinmeubelen met andere items en accessoires te combineren. Aan een grenen tuinbank, tafel of stoelen ga je dus jarenlang plezier beleven. Hiervoor wil je jouw plastic tuinset toch wel inleveren?

 

 

 

Grenen tuinbanken zijn eenvoudig schoon te maken

 

Gebruik geen heet water bij het schoonmaken omdat dit het hout geel kan maken. Ga in de plaats daarvan eenvoudig aan de slag met een droge doek en water en zeep om de tuinbank af te nemen. Is je tuinbank na verloop van tijd wat van hun glans verloren?

Door een mengsel van azijn en olijfolie 50/50 te mixen geef je de onbewerkte oppervlakken weer een stralende glans. Je brengt het mengsel aan met een zachte doek en kunt het gewoon laten drogen aan de lucht. Hierdoor krijgt jouw tuinbank zijn oorspronkelijke glans terug.