PICKNICKTAFEL |  ALGEMENE INFORMATIE 

Een picknicktafel is een tafel met vaak daaraan gemonteerde zitbanken of stoelen die kan gebruikt worden om te picknicken.

Vaak staan deze permanent opgesteld en voor iedereen vrij toegankelijk op verzorgingsplaatsen langs autowegen, in camping en recreatiegebieden, in parken of op pleinen.

Je treft ze ook aan in de natuur, bijvoorbeeld waar (natuur-) wandelingen beginnen en op plaatsen waar je een mooi uizicht hebt of waar je van de rust van de natuur kan genieten. Picknicktafels kunnen worden vervaardigd uit diverse materialen zoals van steigerhout, vuren hout, hardhoutgrenen hout, teak hout, inklapbaar houtbeuken houtbeton, kunststof picknicktafels zoals het bekende merk Little Tikes. Voornamelijk de picknicktafels in recyclagerubber zijn in opmars.

Bovendien zijn picknicktafels in diverse vormen te krijgen. Kunststof picknicktafels zijn bijvoorbeeld opvouwbaar en andere picknicktafels worden weer geleverd met rugleuning, opklapbare of met losse banken
 

Picknicktafel lengte 3.00m.jpgpicknicktafel rond bedrijven.jpgpicknicktafel vierkant bedrijven.jpgPicknicktafel lengte 1.80m.jpg

Het kopen of huren van picknicktafels voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest kunt u op vele plaatsen regelen. De meest bekende verkoopkanalen waar picknicktafels te koop worden aangeboden zijn Marktplaats, Gamma, Praxis, Karwei, Douglas, Intratuin en online webwinkels als MRwoodproducts.

Voor de doe-het-zelfers is het maken van een picknicktafel ook goed mogelijk. Op Google zijn hiervoor veel tips voorhanden en kunt u vrij eenvoudig m.b.v. een standaard tekening of op maat gemaakte bouwtekening een picknicktafel produceren in verschillende afmetingen. Als u bijvoorbeeld kiest voor de afmeting van 1.80 meter in lengte dan kunnen er maximaal 6 personen aan de picknicktafel plaatsnemen. Voor een picknicktafel van afmeting 2.40 meter kunnen 8 personen zitten en een picknicktafel met een afmeting van 3 meter circa 10 personen. Deze picknicktafels worden veel gebruikt door grote bedrijven, gemeenten, gemeentelijke instellingen, scholen en scholengemeenschappen of diverse horeca aangelegenheden.